2019. augusztus 11., vasárnap

Simone Elkeles – Kiűzetés a Paradicsomból

A Tökéletes kémia c. könyv óta imádom az írónőt, és amikor megláttam a könyvesboltban ezt a gyönyörű borítót, az ő nevével ellátva kérdés sem volt, hogy ez a kötet is felkerül a kívánságlistámra. Egy nagyon kedves barátnőmtől – egyenesen Szlovákiából – pedig születésnapom alkalmából meg is kaptam, aminek kimondhatatlanul örülök. Köszönöm szépen!

A két főszereplőnk Caleb és Maggie. Fájó közös múltjuk történetét és az ezen való túllépést olvashatjuk mind a kettejük szemszögéből. A fülszöveg igazán figyelemfelkeltőre sikerült, és a történetet röviden össze is foglalja. A történet úgy indul el, hogy Caleb épp kiszabadul a börtönből, megismerhetjük, hogy miken ment keresztül a börtönben. Míg ő börtönben ült Maggie a balesetben szerzett sérüléseivel kellett, hogy megküzdjön. Immár legjobb barát nélkül, ami valljuk be borzalmas érzés lehet, hogy aki egyik nap még a legjobb barátod az már a  következő nap lehet hogy melletted sincs. Maggie legjobb barátnője Caleb testvére volt.

Mindketten kiközösítettek lettek a baleset után, Maggie a sérülései miatt, Caleb pedig a fiatalkorúak börtöne miatt. Minden megváltozott  a baleset után az egész városban, de főleg a fiú és a lány életében. Aztán jön egy váratlan fordulat és kiderül, hogy mi is történet az nap éjszaka a baleset napján. Kiderül az igazság és ez újabb bonyodalmakat szít a két Becker testvér között.

A kedvenc szereplőm Maggie volt, könnyen tudtam vele azonosulni és hamar megszerettem. 
Caleb karakterét nagyon hamar megkedveltem – új álompasit avattam – aranyos és vicces volt. 

Ki gondolta volna, hogy pont az az ember tud segíteni a fájdalmas múlt feldolgozásában aki okozta? Maggie és Caleb együtt dolgozzák fel a fájdalmat, amely rányomta a bélyeget az életükre. Ahhoz, hogy egymásra leljenek egy idős néni segíti hozzá őket.

Ez a történet élőpéldája, hogy mi történhet, akkor ha valaki ész nélkül, részegen autóba ül. Ezzel nem csak magának ártva, hanem olyan embereknek is akik csak rosszkor voltak rossz helyen.
Simone Elkeles: Kiűzetés a Paradicsomból

Értékelés: 5/5, kedvencem

Borító: 5/5

Oldalak száma: 280 oldal

Kiadó: Könyvmolyképző

Két részes sorozat első kötete.
A sorozat már lezárult!

A sorozat következő része: Visszatérés a Paradicsomba



Kedvenc idézeteim:

„Csak azt tudom, hogy jól vagyok. Nem, még annál is jobban: erős vagyok.”
•••
„Nyelek egyet. Nem olyan könnyű bátran viselkedni, mint amilyennek tűnik. Főleg, ha az embernek a zene üteménél is gyorsabban ver a szíve. A dal egyébként már csak a háttérben szól. Milyen jó neki!”
•••
„Ezt is a dutyiban tanultam a többiektől…hogy akkor csapjunk le, amikor az ellenfél legkevésbé számít rá.”




Fülszöveg:


Mi történik, ha a fiú, aki életre szóló sérülést okozott, a legközelibb bizalmasoddá válik?

Minden megváltozott, amikor Caleb Becker részegen jött el egy buliból, beült a volán mögé, és elütötte Maggie Armstrongot. Maggie még hónapokig tartó fájdalmas gyógytorna után is sántít. A társasági élete nulla, a külföldi tanulmányi ösztöndíját pedig visszavonták – pedig elmenekülhetett volna a kíváncsi tekintetek elől.

Caleb egy évet töltött a fiatalkorúak börtönében, és most szabad… Már ha lehet szabadságról beszélni a felügyelője meg az egész város állandó figyelmétől kísérve. Azt hitte, jó lesz hazatérni, ám a családja és a volt barátnője is idegennek tűnik.

Caleb és Maggie kívülállók. Beskatulyázták őket „bűnözőnek” és „nyominak”. Aztán kiderül, mi történt valójában a baleset éjszakáján, és ettől megint minden megváltozik. Sötét és gyötrelmes út ez Caleb és Maggie számára, akik meglepő helyről merítenek kitartást és erőt: egymásból.





Köszönöm, hogy benéztél a blogra!
xoxo
Ria

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése