2020. január 5., vasárnap

2019 legjobb olvasmányai | Ria Könyvei (2020.)

Sziasztok kedves olvasók! A mai bejegyzésben elhoztam nektek a 2019. év legjobb olvasmányaimat egy kis évösszegzéssel együtt. 

Az év olvasás szempontjából egész jól sikerült nekem, hiszen 2018-ban csak annyit tűztem ki magam elé célul a '19-es évre, hogy több könyvet olvassak mint előtte. Ezt sikerült elég szépen teljesítenem. Hiszen ebben az évben összesen 34 könyvet sikerült elolvasnom –  előtte évben pedig csak mindössze 15 könyvet olvastam. A 34 könyvvel pedig összesen 10 354 oldalt olvastam el. Szerintem szuper teljesítmény lett.





Most pedig következzenek az év legjobb olvasmányai:

Nem tudtam volna ezt a sok szuper könyvet sorrendbe tenni ezért csak lista szerűen felsorolom nektek, melyek voltak számomra a legjobbak az évben. Nagyon nehezen döntöttem el, hogy végül melyek legyenek azok a könyvek amik ide felkerülnek, de azt hiszem jól döntöttem végül.


Elle Kennedy: Az üzlet


Ez volt az első könyvem az írónőtől és a kedvencem is lett. Annyira jól át tudja adni azt amit a szereplők átéltek és átélnek, hogy hamar lehet vele haladni. Komoly üzenete van és van egy komolyabb vonala is (Hannah múltja). Nagyon tetszett az írónő stílusa és idén már sorra fogom keríteni a következő részt is. 
A borító egyszerű mégis figyelemfelkeltő, a történet és a szereplők pedig fantasztikusak.


A lány egyezséget köt a fősuli rosszfiújával…



Hannah Wells végre talált valakit, aki megdobogtatja a szívét. Bár az élet más területein magabiztosan mozog, a szex és a csábítás nem éppen erős oldala. Ha fel akarja hívni magára a kiszemelt srác figyelmét, ki kell lépnie a komfortzónájából, és elérni, hogy észrevegyék …még ha ezért korrepetálnia kell is a hokicsapat idegesítő, gyerekes és beképzelt kapitányát egy álrandiért cserébe.

…ami jobban sül el, mint remélte.

Garrett Graham egyetlen álma, hogy a diploma után profi hokijátékos legyen, de a zuhanó tanulmányi eredménye miatt mindent elveszíthet, amiért eddig olyan keményen dolgozott. Ha a csapatban maradás ára, hogy segít egy cinikus csajnak féltékennyé tenni egy srácot, hát legyen. De amikor egy váratlan csók életük legvadabb szexébe torkollik, Garrett hirtelen ráébred, hogy a szerep, amit játszik, nem neki való. Most már csak Hannah-t kell meggyőznie arról, hogy a fiú, akire vágyik, nem más, mint ő maga.A lány egyezséget köt a fősuli rosszfiújával…

Moly.hu: https://moly.hu/konyvek/elle-kennedy-the-deal-az-uzlet



Christine Anne Colman: Megsebzetten


A sorozatok és trilógiák világában rengeteg az olyan könyv amelynél az első rész elragadtatja az olvasót, aztán a második rész sehol sincs az elsőhöz képest. Na és persze vannak kivételek. Mint Christine könyve. Én az első részt is nagyon szerettem és azt is idén olvastam, de végül azét nem került ebbe a listába bele, mert a Megsebzetten fényévekkel jobban tetszett és nagyobb hatással is volt rám. 
Komoly témájával, az idő múlásával és a várakozással teljesen játszik az olvasó érzelmeivel. A borító egyszerűen elképesztő, teljesen bele tudom képzelni a két főszereplőnket.
Erről a könyvről már írtam a blogon, ide kattintva elolvashatjátok.

 ​Kleyton élete legjobb döntését hozta, amikor barátjával, Joe-val megalapította a J&J divatházat. Mindennapjainak egyhangúságát váratlan fordulat borítja fel, amikor titkárnői állásra jelentkezik nála Katlyn, a nő, aki évekkel azelőtt megbántotta, és akihez ennek ellenére még mindig erős érzelmek kötik. Jason fejében egyetlen gondolat jár: végre válaszokat kaphat a rengeteg elhallgatott kérdésére.

Katlyn Ellison élete kezd egyenesbe jönni, amikor elfogadják a jelentkezését a J&J divatház titkárnői állására. Úgy gondolja, ez lehet az új kezdet, ami véget vet addigi boldogtalanságának. Az állás viszont nem várt bonyodalmat hoz számára, mert szembesülnie kell a ténnyel, hogy Jason a főnöke.

Kezdetét veszi kettejük harca, amiben a másik körül keringve csatároznak egymással, de a szerelem és szenvedély, ami évekig ott rejtőzött bennük, most ismét lángra kap, és azzal fenyeget, hogy elemészti őket.

Küzdelmük során akadályokba ütköznek. Vajon képesek lesznek elhárítani őket, vagy még nehezebb helyzetbe kerülnek?

Egy élet. Két megsebzett szív. Egy szívszorító küzdelem, ami fájdalmával az őrületbe kerget.





Liz Flanagan: Sárkánylány


Ez a könyv ugyan nem bővítette idén a kedvenceim listáját, de mindenképpen a legjobb olvasmányok közé tartozik. Hiszen ez volt életem leső igazi fantasy könyve. Nem csak, hogy az első fantasy könyvemet köszönhetem neki, hanem azt is, hogy rákaptam erre a műfajra és minél többet szeretnék olvasni a természetfeletti lényekkel! A könyvet először Evelin csatornáján, a Pergamenre hányt szavak YouTube csatornán láttam, és annyira megtetszett mind a borító és mind az amit Evelin elmondott róla, hogy megvettem. Bevallom féltem, hogy mi van ha nem fog tetszeni, de nagyon tetszett. Ezért is szeretném itt megemlíteni. Ez egyébként egy gyermekkönyv. A történet pedig tényleg nagyon jó és élvezhető. 

A ​Sárkánylány főszereplője Milla – a melegszívű, árva kis szolgálólány –, aki Arcosi varázslatos szigetén él. Az emberek ezen a településen úgy tudják, hogy a tűzokádó sárkányok már emberöltőkkel ezelőtt végleg kihaltak. A sziget egykori lakói – a sárkánylovasok – is csak a legendákban élnek tovább.

Egy nap Milla – drámai körülmények között – négy különleges tojás birtokosa lesz, és ráébred, hogy rajta fog múlni, a sárkányfiókák kikelnek-e, és életben tudnak-e maradni. Közben Arcosi egyre fenyegetőbb hellyé válik, és mind nehezebb eldönteni, kiben bízhat igazán az ember.

Milla és barátai mindent elkövetnek, hogy megvédjék a sárkánytojásokat, amelyeket a szigetet uraló hatalommániás herceg is szeretne megkaparintani. Ha igaz, amit rebesgetnek, és a tojásokból sárkányok kelnek ki: az egész szigetország sorsa gyökeresen megváltozik. Milla pedig végre megtudhatja, kik is voltak a szülei valójában, és mit rejteget számára a múlt. Vajon ki nevelheti fel a sárkányokat? És mihez kezd velük?

Liz Flanagan brit írónő remek mesélő: sok humorral és értő lélekrajzzal ábrázolja szereplőit, akiknek egy gyönyörűen megírt, varázslatos világban kell helytállniuk.

A Sárkánylány lenyűgöző szépségű történet barátságról, szerelemről, hűségről, a származásunk iránti tiszteletről és az erkölcsi helytállásról.


A meseregény mindenkinek ajánlott, aki szereti a lebilincselő történeteket, a hajmeresztő kalandokat – és persze nem fél a repüléstől.

Moly.hu: https://moly.hu/konyvek/liz-flanagan-sarkanylany



Rachel Hawkins: Hex Hall


A Sárkánylány után nekem ez a könyv a fülszöveg alapján nagyon kellett! Nagyon imádtam, hatalmas kedvencem is lett. A borító gyönyörű, a történet pedig érdekes, különleges és izgalmas. Rengeteg minden történik ebben a kötetben, ugyan a folytatást még nem sikerült sem olvasnom, sem beszereznek, de már rajta vagyok az ügyön :D
A főszereplő lány fantasztikus, olyan szarkazmusa van, hogy néha a hasamat fogtam már a nevetéstől.

„A ​sötét boszorkányok nagy tettekre képesek.”

Négy évvel korábban Sophie Mercer rádöbbent, hogy boszorkány, amiből természetesen jó pár kalamajka származott.

Egy napon aztán, amikor Sophie egyik bűbája meglehetősen rosszul sült el a szalagavató bálon, apja úgy döntött, felügyeletre szorul. A Hex Hallba, egy világtól elzárt nevelőotthonba küldte őt, ami a problémás viselkedésű prodigiumok (vagyis boszorkányok, tündérek és alakváltók) gyűjtőhelye.

A hasonszőrű csodabogár tinikkel töltött első nap végére Sophie szép kis listával dicsekedhetett:

– három erős, szupermodell-kinézetű ellenséget szerzett,

– egy szívdöglesztő boszorkánymester iránt érzett bimbózó szerelmet,

– egy ijesztő kísértet kezdte követni,

– és kapott egy szobatársat, akiről kiderült, hogy a suli leggyűlöltebb diákja és ráadásul vámpír.

A legrosszabb azonban akkor következett be, amikor Sophie rádöbbent, hogy a diáktámadások első számú gyanúsítottja az ő szobatársa és egyetlen barátja.


A vérfagyasztó rejtélyek egyre sokasodtak, és Sophie kénytelen volt felkészülnie a legnagyobb fenyegetésre, hogy egy ősi, titkos társaság mindent megtesz azért, hogy elpusztítsa a prodigiumokat – kiváltképp őt.

Moly.hu: https://moly.hu/konyvek/rachel-hawkins-hex-hall



Colleen Hoover & Tarryn Fisher: Soha, de soha trilógia


Még nyáron, a születésnapomra megkaptam mind a három kis kötetet a legjobb barátnőmtől és augusztusban egymás után ki is olvastam. Hát én nagyon imádtam. A fő szál nagyon érdekes, hasonlót még sosem olvastam. Még soha nem is merült fel bennem, hogy milyen lenne ha csak 24 óráig emlékeznék... A történet, a csavarok, a szereplők igazán izgalmasak lettek. Ki gondolta volna, hogy a sors megismétli önmagát? :D 
A borító egyszerű, mégis lényegletörő.


Soha ne hagyd abba! Soha ne felejts!

Jó barátok voltak, amióta csak megtanultak járni.

Ma délelőtt óta vadidegenek.

A fiú bármit megtesz, hogy emlékezzen. A lány bármit megtesz, hogy felejtsen.


Ne habozz! Imádni fogod.


Moly.hu: https://moly.hu/konyvek/colleen-hoover-tarryn-fisher-never-never-soha-de-soha

K. A. Tucker: Tíz apró lélegzet


Igazából ez a könyv egy újraolvasás volt, mivel sikerült beszerezni, így újra is akartam olvasni. Mégis meg akartam nektek itt említeni, hiszen ezt a könyvet minél több embernek kellene olvasnia. Ennek a könyvnek igazi lelke van, komoly üzenettel. Ez a könyv óta keresem a többi lélektani könyvet. És, hát sajnos a mai világban egyre több ilyen baleset történik és sokan bele sem gondolnak, hogy ez milyen következményekkel jár. 
A borító pedig egyértelműen a kedvenceim közé tartozik.

Négy ​évvel ezelőtt Kacey élete borzalmas fordulatot vett, mikor egy részeg sofőr miatt elvesztette szüleit, a barátját és a legjobb barátnőjét. A baleset emléke még mindig kísérti, még mindig hallja édesanyja utolsó lélegzetét, és nem akar mást, mint hátrahagyni a múltat. Kacey és tizenöt éves húga, Livie, két buszjeggyel felfegyverkezve maga mögött hagyja a michigani Grand Rapidsot, hogy mindent újrakezdjen Miamiban. Először alig tudnak megélni, de Kacey nem aggódik. Ő mindennel elbír – kivéve titokzatos szomszédjával az 1D lakásból.


Trent Emersonnak ragyogó kék szeme van és mély gödrécskéi az arcán, mikor nevet. És hibátlanul egyensúlyozik a jó fiút a veszélyestől elválasztó, ellenállhatatlan vonalon. Tragikus múltja miatt Kacey eldöntötte, hogy senkit sem enged közel magához, de a kettejük közötti vonzalom tagadhatatlan, és Trent minden eszközt felhasznál, hogy bejusson a Kacey szívét védő falak mögé – akár még egy olyan titokról is hajlandó lerántani a leplet, ami mindkettejüket tönkre teheti.

Moly.hu: https://moly.hu/konyvek/k-a-tucker-ten-tiny-breaths-tiz-apro-lelegzet



Simone Elkeles: Kiűzetés a paradicsomból


Erről a könyvről írtam is a blogra egy könyvajánlót, amelyet ide kattintva elolvashattok. Az egész könyvet, borítóstul, testestül, lelkestül imádom. Nem okozott csalódást számomra Simone ezzel a duológiával sem! Habár az első rész –  tehát ez a kötet   sokkal jobb lett szerintem mint a folytatás.

Mi történik, ha a fiú, aki életre szóló sérülést okozott, a legközelibb bizalmasoddá válik?

Minden megváltozott, amikor Caleb Becker részegen jött el egy buliból, beült a volán mögé, és elütötte Maggie Armstrongot. Maggie még hónapokig tartó fájdalmas gyógytorna után is sántít. A társasági élete nulla, a külföldi tanulmányi ösztöndíját pedig visszavonták – pedig elmenekülhetett volna a kíváncsi tekintetek elől.

Caleb egy évet töltött a fiatalkorúak börtönében, és most szabad… Már ha lehet szabadságról beszélni a felügyelője meg az egész város állandó figyelmétől kísérve. Azt hitte, jó lesz hazatérni, ám a családja és a volt barátnője is idegennek tűnik.


Caleb és Maggie kívülállók. Beskatulyázták őket „bűnözőnek” és „nyominak”. Aztán kiderül, mi történt valójában a baleset éjszakáján, és ettől megint minden megváltozik. Sötét és gyötrelmes út ez Caleb és Maggie számára, akik meglepő helyről merítenek kitartást és erőt: egymásból.





Rachael Lippincott: Két lépés távolság


Akik már régebb óta olvassák a blogomat azoknak ez a könyv ezen a listán nem lehet nagy meglepetés. Ugyanis már írtam róla a blogon, amelyet ide kattintva elolvashattok –  és azt is el tudjátok olvasni, hogy miért is olyan fontos számomra ez a kötet. 
A történetet és a betegség megismerését teljesen át tudta adni, nekem nagyon tetszett.

Szerethetsz valakit, akihez sosem érhetsz hozzá?


Stella Grant élete minden pillanatát pontosan megtervezi. Cisztás fibrózissal küzd, és egyedül egy új tüdő adhatna neki egy kicsit hosszabb, könnyebb életet. Mindig szigorúan három lépés távolságot kell tartania más betegektől, és ő nem olyan, aki kockáztatni merne. Egészen addig, amíg be nem toppan az életébe a vad Will Newman, akinek rakoncátlan tincseitől és csodás kék szemétől Stella gyomra azonnal szaltózni kezd. Azonban a fiú éppen az, akitől a lánynak mindenképp távol kéne tartania magát, hiszen már a lehelete is életveszélyes lehet a számára. De mi van, ha a szívük és zsigeri vágyódásuk egyre közelebb húzza őket egymáshoz? Ha csak egy kicsit lefaraghatnának a távolságból… Vajon két lépés tényleg olyan veszélyes lenne, ha egyszer csak így nem törik össze a szívük?




Catherine Rider: Csók Párizsban


Az év utolsó olvasmánya volt ez a gyönyörű köntösbe bújtatott romantikus történet. Nagyon tetszett –  tervezek írni róla egy könyvajánlót a közeljövőben. Nem csak egy egyszerű romantikus történet, de több témát is érint, többek között a gyász feldolgozását. A szereplők szerethetőek és egyediek. Párizs pedig észbontó!

Serena Funtes aztán egy pillanatot sem akar elpazarolni hőn áhított párizsi kirándulásából. Minden megtervezett, a térképre gondosan fényképeket tűzött a megnézendő helyekről, és a legeslegutolsó dolog, amire vágyik az, hogy szemernyit is változtasson a tervein. Aztán egyszer csak Jean-Luc-kel, tesója pasijának francia barátjával rójja a várost. A fiúnak fotóznia kell, ha valaha is le szeretné tenni a fényképezés vizsgáját, de ez teljesen lelassítja Serenát. Miért nem a fiú kicsit hozzá igazodni? Egyik pillanatban civakodnak, a másikban összegabalyodnak… majd hamarosan olyan zegzugait fedezi fel közösen Párizsnak, amit Serena nem is álmodott. És amikor a szerelem beköszönt, néha egy másik optikát kell feltennünk, hogy észrevegyük azt, ami az orrunk előtt van…

Moly.hu: https://moly.hu/konyvek/catherine-rider-csok-parizsban



Kendall Ryan: Szeress és hazudj


Szerintem ezt a kötetet olvasták a legtöbben az olvasóim közül, hiszen nagyon nagy népszerűség volt körülötte. Újsághoz adták ajándékba, vagy egy vásárlás mellé ajándékban –  konkrétan az ember után dobták. De én ezt nem bánom. Szerintem megérdemli azt a nagy hírt amit kapott, hiszen tényleg egy jó könyvről beszélünk a saját –  romantikus, erotikus –  műfajában. Az egyik legjobb amit ebben a kategóriában olvastam. Pedig még csak egy éve kezdtem neki ennek a műfajnak. 
A sorozat többi részét is szeretném majd a jövőben beszerezni és elolvasni, hiszen egy izgalmas csavarral lett vége ennek a kötetnek, úgyhogy már kíváncsi vagyok arra, hogy ebből mit hozhatott ki az író.

Colton Drake nem ismeri a nemet. Legalábbis nem fogadja el…

„Fogalmam sincs, miért adta el a szüzességét potom egy millióért. Mindegy is, én vagyok, aki először magamévá tehettem. Sokat érek vele, mondhatom. Különleges az ízlésem, sajátosak a szexuális hajlamaim. Kissé válogatósabb vagyok az átlagnál. A szűz lányok kitanítása finomságot és türelmet igényel – ami nekem nincs.”


Sophie Evanst sarokba szorították. A testvére élete a tét, ezért csupán egyetlen lehetősége van, hogy kiverekedje magát ebből a helyzetből: el kell árvereznie a szüzességét egy exkluzív erotikus klubban. Miután a legtöbbet ígérő Colton Drake hazaviszi magával, Sophie hamar megtanulja, hogy semmi sem az, aminek látszik, ha erről a csodálatosan zűrös pasasról van szó. Az együttlét olyan kihívásokat jelent Sophie számára, amilyenekre egyáltalán nem számított, és felébreszti benne a vágyat olyan dolgok iránt, amelyek korábban eszébe sem jutottak.

Moly.hu: https://moly.hu/konyvek/kendall-ryan-szeress-es-hazudj



Mia Sheridan: Leo


Imádtam ezt a könyvet. Szeretek olyan könyveket olvasni amelyek komolyabb lélegzetvételűek, hiszen valóságalapúak. Ez a könyv rengetegszer törte darabokra a szívem amíg olvastam. A szereplők tényleg rendesen ki vannak dolgozva, a cselekedetek ésszerűek és izgalmasak. Ezt a könyvet is minél több embernek olvasnia kellene akárcsak a Tíz apró lélegzetet.

Evie és Leo állami gondozott gyerekként találkoztak, és barátság szövődött közöttük. Az évek alatt kapcsolatuk szerelemmé mélyült, és megfogadták, ha Evie 18 éves lesz, együtt kezdik el felnőtt életüket.

Amikor Leót váratlanul örökbe fogadják, és el kell költöznie, megígéri Evie-nek, hogy keresni fogja, és néhány éven belül visszajön érte. A lány azonban nem hall felőle.


Nyolc évvel később, történetünk idején Evie már nehéz körülményei ellenére is kialakította az életét. Van munkája. Vannak barátai. Elégedett. Ekkor egyszer csak feltűnik az életében egy férfi, aki azt állítja, hogy a lány rég eltűnt szerelme, Leo küldte, hogy kutassa fel őt. Tagadhatatlanul vibrál közöttük a levegő. De vajon megbízhat-e Evie a vonzó idegenben? Vagy lehet, hogy az titkol valamit a Leóhoz fűződő kapcsolatáról és a srác sok évvel azelőtti eltűnéséről?

Moly.hu: https://moly.hu/konyvek/mia-sheridan-leo



Tomor Anita: Nyolc éjszaka


Nagyon örülök, hogy végül nem csak egy magyar szerző műve is felkerült erre a listára. Anita nem csak egy tehetséges író, de egy hihetetlenül kedves és aranyos ember. Volt szerencsém december elején találkozni vele Zalaegerszegen. Ez volt életem első dedikálása, és fantasztikusan éreztem magamat. Így egy újabb pontot tudtam kipipálni 2019-ben a bakancslistámon, azzal hogy eljutottam egy dedikálásra. 
Ez a könyv egyben szórakoztató, fordulatos és igazi tündérmeseszerű romantikus történet. Trish és Ryan könnyen szerethető karakterek. A történet pedig igazán izgalmasra sikerült az enyhe krimi szállal. Eszembe nem jutott volna, hogy ki a gyilkos! 

Trishnek ​elege van az unalmas mindennapokból. Úgy érzi, valami új dolgot kell tennie, valami olyat, amit eddig még nem csinált. Elhatározza, hogy életében először elutazik New Yorkba. Egyedül. Felejteni akar és világot látni. Egy valamire viszont nem számít, arra, hogy betoppan az életébe Ryan.

Ryan híres hollywoodi színész, és nem mellesleg rohadt jó pasi. Nincs a világnak olyan pontja, ahol ne csengene ismerősen a neve és ne ismernék fel azonnal az utcán. Mindene megvan, amiről csak álmodni lehet. Ő viszont úgy érzi, valami mégis hiányzik az életéből, és erre csak akkor döbben rá, amikor a londoni reptéren belebotlik Trishbe.

Te mit tennél, ha az álompasi a tévéből egyszer csak előtted állna és le sem venné rólad a szemét, sőt úgy bámulna rád, mintha azonnal ágyba akarna vinni? És akkor, ha ráadásul kiderülne, hogy egymás mellé szól a jegyetek a London-New York járaton?


Trish legszívesebben hanyatt-homlok elmenekülne, de nem teheti. A gép indul és neki le kell ülnie Ryan Davis mellé még akkor is, ha a férfi „a baj már megtörtént, bármit csinálsz, akkor is az enyém leszel, bébi" tekintettel néz rá. Trish minél elutasítóbb, Ryan annál jobban élvezi a játékot. Nyolc éjszaka. Csupán ennyit kér Trishtől. Vajon ennyi idő elég ahhoz, hogy megváltozzon két ember élete? Esetleg örökre?

Moly.hu: https://moly.hu/konyvek/tomor-anita-nyolc-ejszaka




Köszönöm szépen, hogy végig olvastad ezt a bejegyzést!
xoxo
Ria

1 megjegyzés:

  1. Van néhány könyv a listán amit szeretnék olvasni és örülök, hogy ilyen jó véleménnyel vagy róluk. Így még hívogatóbbak! :) Egyébként nem vagyok járatos blogokon csak néha-néha pillantok rá egy-egy blogra, de azt kell mondanom nagyon izléses, mindent könnyű megtalálni és olyan jól néz ki az egész! Gratulálok hozzá! :D Csak így tovább, sose hagyd abba! <3
    -Pesubooks

    VálaszTörlés