2020. január 30., csütörtök

Catherine Rider: Csók Párizsban – könyajánló | Ria Könyvei (2020.)

Sziasztok! Ebben a bejegyzésben a tavalyi év legutolsó olvasmányáról fogok nektek beszélni. Nekem nagyon tetszett, igazi karácsonyi hangulata volt ennek a könyvnek. Ez a könyv pedig nem más, – ahogy a címben is láthatjátok – mint Catherine Rider: Csók Párizsban című kötete. 







Fülszöveg
Serena Funtes aztán egy pillanatot sem akar elpazarolni hőn áhított párizsi kirándulásából. Minden megtervezett, a térképre gondosan fényképeket tűzött a megnézendő helyekről, és a legeslegutolsó dolog, amire vágyik az, hogy szemernyit is változtasson a tervein. Aztán egyszer csak Jean-Luc-kel, tesója pasijának francia barátjával rójja a várost. A fiúnak fotóznia kell, ha valaha is le szeretné tenni a fényképezés vizsgáját, de ez teljesen lelassítja Serenát. Miért nem a fiú kicsit hozzá igazodni? Egyik pillanatban civakodnak, a másikban összegabalyodnak… majd hamarosan olyan zegzugait fedezi fel közösen Párizsnak, amit Serena nem is álmodott. És amikor a szerelem beköszönt, néha egy másik optikát kell feltennünk, hogy észrevegyük azt, ami az orrunk előtt van…




Érdekesség az író(kkal) kapcsolatban, hogy a Catherine Rider írói álnév, valójában a Stephanie Elliot és James Noble szerzőpárost jelenti.



A kötet egy napot ölel fel. Egy karácsony előtti párizsi napot. A történet azzal kezdődik, hogy Serena Fuentes New York-ból elrepül Párizsba, hogy újra élje a szülei nászútját. Az egész Romantikus projekt célja, hogy eljussanak minden helyre ahová a szülei is eljutottak, illetve minden olyan helyre, ahová a szülei is el akartak jutni, de valami miatt nem sikerült nekik.
Serena úgy tervezte, hogy ezt az utat édesanyjával és a testvérével, Larával éli át. 

Azonban az édesanyja lemondta az utat, és mikor Serena betoppan a testvéréhez Párizsban, megtudja, hogy Lara az egész Romantikus projektet elvetette, mivel édesanyjuk lemondta. Majd közli a lánnyal, hogy új barátjával Madridba készülnek.

Serenanak nem csak, hogy egyedül kell felfedeznie a gyönyörű Párizst és mindent kihúzni a listájáról, de még lakhelyet is kell találjon magának éjszakára. 
Így hozzá össze a sors, – vagy inkább Lara és a barátja – Jean-Luc-kel, a fiúval akivel nem indul zökkenőmentesen a napja. 

Jean-Luc szobatársa helyén kap éjszakára szállást Serena. A fiú egy fotós projekt miatt indul el a lánnyal bejárni Párizst. Rengeteg képet készít amelyeket a feladatába szán. Végül pedig rájön, hogy a lány lett az igazi projektje. 

Végül az egész Romantikus projekt romokba dől. Vagy mégsem?

Serena és Jean-Luc a nap nagy részében csak megnehezítik egymás napját és veszekednek. A következő pillanatban pedig már felcsillan közöttük a szikra. 

A szereplőkkel együtt járhatjuk körbe Párizst. Az olyan gyönyörű helyekkel mint a Lowre, a Shakespiere and Company, de eljuthatunk velük egy csodálatos fotókiállításra is. Amely azonban felbolygatja Serena szépen elkészített menetrendjét.



Értékelés: 5/5 

Borító: 5/5

Kiadó: Menő Könyvek

Oldalak száma: 254 oldal

Moly.huhttps://moly.hu/konyvek/catherine-rider-csok-parizsban





Személyes véleményem:


Ez a könyv több mint egy gyönyörű köntösbe bújtatott egyszerű romantikus történet, ami jól esik a léleknek, főleg karácsony tájékán. Ebben a könyvben megtudhatjuk, hogy Serena hogyan dolgozza fel az édesapja halálát két év elteltével. S azt is, hogy milyen egy érző szívű fiúnak az, ha az akit nagyon szeret lassan kezdi elfelejteni és már meg sem ismeri.
Számomra hatalmas kedvenc lett.

_______________________________________

❝De mi van akkor, ha… Mi van akkor, ha senki nincs, akit nekem szántak? Bármennyire is szeretném azt hinni, hogy mindenkinek van egyvalakije, aki direkt neki született, mégiscsak New Yorkban nőttem fel. Láttam a hatalmas tömegben az emberek üres tekintetét, és hogy – bár folyton óriási mennyiségű ember veszi őket körül – teljesen egyedül vannak. Vannak, akik magányosan végzik.
Mert az élet nem mindenkihez egyformán kedves.❞


❝Próbál valami kapaszkodót találni a szülei múltjához, miközben én meg úgy érzem, hogy a jövőm szép lassan elillan.❞



❝(…), hogy most ébredtem rá, hogy megvan ez a szokásom, hogy elrohanok, ha valaki túlságosan közel kerül hozzám érzelmileg. Mivel megszoktam, hogy az emberek (…) elhagynak.❞





Köszönöm, hogy végig olvastad ezt a bejegyzést!
xoxo
Ria♥

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése