2019. december 8., vasárnap

Hangolódjunk a karácsonyra – Karácsonyi könyvajánló (1. rész)


Sziasztok! Itt a december, a második advent vasárnap, már mindenki és minden karácsonyi lázban ég, így a mai bejegyzés is hű marad ehhez.
Tavaly karácsonyra édesanyámtól és édesapámtól egy olyan könyvet kaptam, ami karácsonykor játszódik és mennyire jó volt pont karácsonykor olvasni ezt a könyvet, még több ünnepi hangulatom lett és tökéletes kikapcsolódás volt. Ezért úgy gondoltam, hogy elhozok nektek pár könyvet, amelyek karácsonykor játszódnak.
Ebben a bejegyzésben találhattok romantikus, ifjúsági, krimi és állattörténetet is. 
Mivel összesen 18 könyvet gyűjtöttem nektek össze, ezért két részből fog állni ez az ajánló.


Forrás: Pinterest



ß 1. ß
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Kamu pasi a fagyöngy alatt…


romantikus, ifjúsági

Kiadó: Móra

Oldalak száma: 302 oldal

Fülszöveg:
Holly előre tudta, hogy nincs az a hatalmas óceánjáró, ahol nyugiban átvészelheti a családi karácsonyt. Mert hiába a képeslapra kívánkozó táj, ha ott van két szörnyeteg unokatestvére, akik mindjárt első este kiutálják a közös kabinból. A tengeribeteg Holly így kénytelen beosonni egy vadidegen fürdőszobába, ahonnan kilépve két dologgal néz farkasszemet: a világ legdögösebb pasijával és egy paprikaspray-vel. Kár, hogy ez utóbbit a magát Nicknek nevező srác nem fél használni…

Amikor később Holly elhagyná a kabint, legnagyobb megdöbbenésére sikoltozó tinicsajok állják útját. Mert Nick valójában Dominic Wyatt, az őrülten népszerû ReadySet dobosa.

Az internetre pillanatok alatt felkerülnek a kettőjükről készült botrányos fotók, amik veszélybe sodorják az együttest. Dominic ezért ráveszi Hollyt, hogy a hajóút idejére játssza el a barátnője szerepét. A kamu kapcsolattal csak-csak megbirkóznak, na de a valódi érzelmekkel…
______________________________________________________

ß 2. ß
Catherine Rider: Csók New Yorkban


romantikus, ifjúsági

Kiadó: Menő Könyvek

Oldalak száma: 260 oldal

Fülszöveg:
Senki nem szeretne karácsony este egy reptéren ragadni egy viharban. Charlotte és Anthony számára ez maga a katasztrófa.
Charlotte hazafelé tart Angliába, miután egy szörnyű szakításnak köszönhetően élete legrosszabb félévén van túl. Anthonyt épp most dobta ki a barátnője, amikor a fiú meglepetésből kiment elé a reptérre.
Hirtelen ötlettől vezérelve a két fiatal egy önsegítő könyv utasításait követve nekivág a városnak.
Tedd túl magad az exeden 10 egyszerű lépésben!
Ez a romantikus kaland mindenkit magával ragad, aki képes átérezni az Empire State Building tetején kavargó hópelyhek varázsát, és aki már valaha is elgondolkodott azon, hogy az igaz szerelem nem ott várja-e a check in pult túloldalán.

1 karácsony
2 megtört szív
10 egyszerű lépés
24 óra
______________________________________________________


ß 3. ß
Lisa Kleypas: Karácsonyéj a Péntek kikötőben


romantikus

Kiadó: Ulpius-ház

Oldalak száma: 228 oldal

Fülszöveg:
EGY ​KISLÁNYNAK CSALÁD KELLENE

Egy esőtől síkos éjszakán a hatéves Holly elvesztette az egyetlen embert, aki addig gondoskodott róla: szeretett édesanyját, Victoriát. Azóta egy szót sem szól.

EGY SZÓLÓ FÉRFINAK FELESÉG KELLENE

Mark Nolannak mi sem hiányzott kevésbé, mint egy hatéves kislány. Hamarosan mégis ráébred: bármire kész lenne, hogy a gyermek életét újra teljessé tegye. A húga végrendelete megmondta, mit kell tennie: Senki sem jöhet szóba, csak te. Kezdetnek csak szeressed. A többi majd jön magától.

NÉHA CSAK EGY KIS VARÁZSLAT HIÁNYZIK…

Miután Maggie Conroy egy év házasság után elvesztette a férjét, nem hisz benne, hogy újra szerelemre találhat. Annál inkább hisz a képzelet varázserejében. Amióta játékboltot vezet, abban élhet, amit szeret. És amikor összetalálkozik Holly Nolannal, egy olyan kislányt lát maga előtt, akinek nagyon hiányzik egy kis varázslat.

HOGY VALÓRA VÁLJANAK AZ ÁLMOK

Három magányos ember. Három válaszúthoz érkezett élet. Három ember, akik hamarosan megtapasztalhatják, hogy karácsonykor bármi lehetséges, hogy ilyenkor a kívánságok mintha maguktól válnának valóra.
______________________________________________________


ß 4. ß
John Green, Maureen Johnson, Lauren Myracle: Hull a hó
Három karácsonyi történet


romantikus, antalógia

Kiadó: GABO

Oldalak száma: 320 oldal

Fülszöveg:
Akár egy tökéletes karácsonyi ajándék…
A karácsony varázsát az utóbbi idők három bestseller-szerzője – JOHN GREEN, MAUREEN JOHNSON és LAUREN MYRACLE – kelti életre egymáshoz kapcsolódó, kacagtató és elbűvölő történeteiben, amelyek úgy szólnak szerelemről, romantikáról és csókokról, hogy az olvasónak a lélegzete is eláll tőle.
______________________________________________________


ß 4. ß
Jay Asher: Micsoda fény!


romantikus, ifjúsági

Kiadó: Könyvmolyképző

Oldalak száma: 262 oldal

Fülszöveg:
A ​szerelem mindent legyőz?

Sierra szeretné megérteni. Caleb szeretné jóvátenni.

Együtt rátalálhatnának az igaz szerelemre – ha elég bátrak ahhoz, hogy elfogadják, ami történt.

Keserédes történet az első szerelemről, a megbocsátás erejéről és a második esélyekről. Arról, hogyan lásd meg a másik valódi személyiségét. Sierra csak átmenetileg lakik a városban: a családjával minden évben eltöltenek itt egy rövid időszakot. Ez idő alatt a lány megpróbál érzelmileg távol maradni a fiúktól – Caleb pedig épp azon dolgozik, hogy megbocsásson önmagának, miután egy szörnyű tettet vitt véghez. A fiú szerint: mindenkinek lehet néha rossz napja. De csak akkor kezd el hinni ebben igazán, miután megismerte Sierrát.
______________________________________________________


ß 5. ß
Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem


romantikus, gasztroregény, gyász

Kiadó: Könyvmolyképző

Oldalak száma: 494 oldal

Fülszöveg:
Közeleg a karácsony

A karácsony mindig is szomorú időszak volt a fiatal özvegy, Holly Brown számára. Ezért amikor felkérik, hogy vigyázzon egy mindentől távol eső házra a lancashire-i lápvidéken, nem képes visszautasítani az ajánlatot, mivel ez tökéletes ürügy arra, hogy megfeledkezhessen az ünnepről. A ház tulajdonosa, Jude Martland szintén távol akarja tartani magát a családi karácsonytól, mivel a legutóbbi alkalommal az öccse megszökött a menyasszonyával. Ám amikor arra kényszerül, hogy váratlanul hazatérjen, azt látja, hogy minden a feje tetejére állt, és úgy tűnik, Holly van az események középpontjában. Amikor pedig a hófúvás elzárja az utakat, senki nem szökhet el. A kénytelen összezártságban Holly és Jude sokkal többet kapnak az ünneptől, mint amire számítottak – és ezt a karácsonyt soha nem fogják elfelejteni!
______________________________________________________


ß 6. ß
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár


romantikus, állattörténet

Kiadó: Könyvmolyképző

Oldalak száma: 232 oldal

Fülszöveg:
Josh ​Michaels magányosan nyalogatja sebeit coloradói otthonában.

Ám életét feldúlja, amikor a szomszédja – legnagyobb megrökönyödésére –az ő nyakába varrja mindenórás kutyáját. Lucy melegbarna kutyaszeme azonban rögtön leveszi őt a lábáról, és , elhatározza, hogy mindent megtesz a kutyamamáért és imádnivalónak ígérkező kölykeiért.

Azelőtt sosem volt kutyája, ezért az állatmenhelyhez fordul segítségért. Megismerkedik Kerrivel, a gyönyörű és éles nyelvű állatbaráttal. Irányítása alatt Josh megtanulja, hogyan nevelje fel a kiskutyákat, hogy aztán örökbe adhassa őket a menhely Karácsonyi kutyavásárán. Mindeközben fülig beleszeret a lányba.

Azonban még annál is szerelmesebb lesz újdonsült, bundás családjába, akik váratlan boldogsággal aranyozzák be a napjait. Vajon képes lesz-e elszakadni imádott kiskutyáitól. Kerri és közte is feszültté válik a viszony; Josh nem akarja elveszíteni a lányt, ám nem tudja, hogyan hozhatná helyre a dolgokat.

Vajon igazán képes gyökerestől felforgatni az ember életét egy alomnyi karácsonyi meglepetés?
______________________________________________________


ß 7. ß
Debbie Macomber: Szerelem karácsonyra


romantikus

Kiadó: General Press

Oldalak száma: 212 oldal

Fülszöveg:
Merry Knight igen elfoglalt. Gondoskodik a családjáról, sütit süt, dekorál az ünnepekre, és mindeközben reméli, hogy nem kerül az állandóan feszült és a szabályokhoz mindenáron ragaszkodó főnöke útjába a munkahelyén. Saját magára sincs ideje, egy kapcsolat pedig már végképp nem fér bele az életébe. Az anyja és az öccse azonban megelégeli ezt a helyzetet, és a tudtán kívül – születésnapi ajándékként – regisztrálják egy társkereső oldalra, a fotója nélkül. A lány eleinte ellenérzésekkel fogadja ezt a beavatkozást, aztán vonakodva mégis úgy dönt, tesz egy próbát.
Merry kicsivel később már egy elbűvölő idegennel csetel, és nemsokára a beszélgetéseik jelentik számára a nap fénypontját. Ám amikor szemtől szembe találkoznak, kiderül, hogy a férfi egyáltalán nem az, akire számított – és akire vágyik. Merrynek azonban rá kell jönnie, hogy a szív néha azt is látja, amire a szem nem képes.
______________________________________________________


ß 8. ß
Agatha Christie: A karácsonyi puding
A karácsonyi puding esete címmel is megjelent.


krimi, novella

Kiadó: Helikon

Oldalak száma: 340 oldal

Fülszöveg:
A krimi királynőjének hat gyöngyszemét tartja kezében az olvasó; ahogy ő maga nevezte: főfogásokat, előételeket és desszerteket.
A karácsonyi puding esete az írónő gyermekkori élményeiből merít, a régi angol karácsonyi örömök öregkorában is szívmelengető emlékéből.
Az első öt fogáshoz Poirot, a hatodikhoz – desszertképpen – Miss Marple kíván jó étvágyat.
______________________________________________________

ß 9. ß
Lucinda Riley: Angyalfa


romantikus, pszichés betegség

Kiadó: General Press

Oldalak száma: 496 oldal

Fülszöveg:
Harminc ​év telt el azóta, hogy Greta elhagyta Marchmont Hallt, a hatalmas, csodaszép, hegyektől övezett walesi udvarházat. Az asszony egy régi barátja, David Marchmont meghívására tér vissza egykori otthonába, hogy ott ünnepelje a karácsonyt. A korábban itt töltött időből azonban semmire sem emlékszik – egy tragikus baleset következtében ugyanis élete több mint két évtizede kitörlődött a memóriájából. Amikor egyik nap sétára indul a hóval borított vidéken, az erdőben véletlenül rábukkan egy sírra, ahol – a sírkőre vésett, kopott felirat szerint – egy kisfiú nyugszik…
A gyermek neve ismerősnek tűnik Greta számára, és az asszony emlékei hirtelen a felszínre törnek. David segítségével elkezdi összeilleszteni nemcsak a saját, de lánya, Cheska történetét is, aki tragikus körülmények áldozatául esett. És egyáltalán nem az az angyal volt, akinek hitték…
______________________________________________________

Forrás: Pinterest


Remélem találtál olyan könyvet, ami felkeltette az érdeklődésedet.
Köszönöm, hogy végig olvastad ezt a bejegyzést!
xoxo

Ria


1 megjegyzés: