2019. december 20., péntek

Olvassunk karácsonyi könyveket – Karácsonyi könyvajánló (2. rész)



Sziasztok! Elhoztam nektek ma a karácsonyi könyvajánló második részét, amiben szintén kilenc könyvet fogok ajánlani nektek. Remélem sikerül találnotok olyan könyvet a listából, ami felkelti az érdeklődéseteket.
Ebben a bejegyzésben találhattok öt romantikus & ifjúsági könyvet, egy kutyás történetet, egy gyermekkönyvet, egy fantasy regényt és egy krimi könyvet is.

Forrás: Pinterest


ß 1. ß
Catherine Rider: Csók Párizsban


romantikus, ifjúsági

Kiadó: Menő Könyvek

Oldalak száma: 254 oldal

Fülszöveg:
Serena Funtes aztán egy pillanatot sem akar elpazarolni hőn áhított párizsi kirándulásából. Minden megtervezett, a térképre gondosan fényképeket tűzött a megnézendő helyekről, és a legeslegutolsó dolog, amire vágyik az, hogy szemernyit is változtasson a tervein. Aztán egyszer csak Jean-Luc-kel, tesója pasijának francia barátjával rójja a várost. A fiúnak fotóznia kell, ha valaha is le szeretné tenni a fényképezés vizsgáját, de ez teljesen lelassítja Serenát. Miért nem a fiú kicsit hozzá igazodni? Egyik pillanatban civakodnak, a másikban összegabalyodnak… majd hamarosan olyan zegzugait fedezi fel közösen Párizsnak, amit Serena nem is álmodott. És amikor a szerelem beköszönt, néha egy másik optikát kell feltennünk, hogy észrevegyük azt, ami az orrunk előtt van…
______________________________________


ß 2. ß
Stephanie Kate Strohm: Herceg álruhában


romantikus, ifjúsági

Kiadó: Móra

Oldalak száma: 336 oldal

Fülszöveg:
A tizenhat éves Dylan Leigh élete akár normális is lehetne, ha nem Miss Missisipi volna a nővére, aki ráadásul épp házasodni készül. A szépséges Dusty egyáltalán nem hétköznapi módón találta meg az igazit, hanem a Herceg álruhában című valóságshowban.
A herceg, aki valójában csak egy lord, és erre Dylan rendszeresen emlékezeti nővérét, skót származású, ezért az esküvőt Skóciában tartják, és hogy a helyzet még különlegesebb legyen: karácsonykor. Dustyval ellentétben Dylan sokkal kevésbé viseli jól a nyilvánosságot, és azt, hogy a valóságshow producerei számára semmi sem szent, csak a nézettség. Ráadásul a jövőbeli anyós sem túl barátságos a nővérekkel, aki egyetlen fiacskájának másmilyen társat képzelt el. Még mielőtt az egész karácsonyi szünet rémálommá válna Dusty számára, megismerkedik az arisztokratikus külsejű kékszemű Jamie-vel. Lehet, hogy kibontakozó szerelmük csak egy újabb valóságshow kezdete lesz?
 ______________________________________

ß 3. ß
Suzanne Francis: Olaf karácsonyi kalandja


meseregény, gyermekkönyv

Kiadó: Kolibri

Oldalak száma: 98 oldal

Fülszöveg:
Mivel Elzának és Annának nincsenek közös ünnepi hagyományai, Olaf útnak indul, és felkutatja Arendelle legszebb karácsonyi tradícióit, hogy elvihesse ezeket barátai otthonába. De mi történik, amikor a különleges, összegyűjtött emlékekkel megrakott szánja veszélybe kerül?
Az új, ünnepi Jégvarázs-rövidfilm, az Olaf karácsonyi kalandja alapján készült különleges könyvben nyolcoldalnyi színes rajzot is találsz!
 ______________________________________

ß 4. ß
Catherine Rider: Csók Londonban


romantikus, ifjúsági

Kiadó: Menő Könyvek

Oldalak száma: 304 oldal

Fülszöveg:
Szerelem angol módra
London, egy héttel karácsony előtt. A 19 éves Jason Malone most először jár álmai városában. Ott akarja hagyni a jogi egyetemet, hogy színész lehessen. Az első lépés az úton az lenne, ha sikerülne ösztöndíjat szereznie a Royal Academy of Dramatic Artsra, de ahhoz el kell mennie egy meghallgatásra. Cassie Winternek elege van a színházból, a filmekből, meg úgy általában a színészkedésből. És ennek megvan az oka. Amikor Cassie és Jason összetalálkoznak A nyomorultak meghallgatásán, elhatározzák, hogy együtt fedezik fel Londont. Olyan meglepetések érik őket ez alatt a pár nap alatt, amilyenekre nem is számítottak.
 ______________________________________


ß 5. ß
Allan Zullo: A kutya, aki megmentette a karácsonyt


Kiadó: Lazi

Oldalak száma: 128 oldal

Fülszöveg:
Állat és ember évezredek óta nélkülözhetetlen társai egymásnak. Kitartás, szeretet, hűség, öröm és fájdalom, mind e kapcsolat sajátja. Erőt meríthetünk a példájukból, megtanítanak együtt élni a gyengeségeinkkel és azokat erősségekké változtatják.
Van, hogy ők mentik meg a karácsonyt, és előfordul, hogy veszéllyel nem törődve a gazdájuk életét is. Igazi társak, jóban, rosszban. Csínytevéseik sok bosszúságot okozhatnak, de szeretetükkel, ragaszkodásukkal mindenért kárpótolnak.
Nincs is nagyobb öröm, mint egy eltűnt, majd megkerült cica, aki hirtelen előbukkan egy karácsonyi dobozból, a fa alól. De kóborló tappancsost sem utolsó befogadni karácsony estéjén. Valamint rénszarvasból is lehet kezes házi kedvenc, bármily furcsa is. E történetek mindegyike megható tanúbizonysága annak, hogy az állatokkal való kapcsolatunk maga a karácsonyi csoda.
 ______________________________________

ß 6. ß
Amanda Prowse: Egyszemélyes karácsony


romantikus

Kiadó: General Press

Oldalak száma: 304 oldal

Fülszöveg:
Gyerekként Meg mindig a tökéletes karácsonyról álmodott…
Idén végre valóra válthatja az álmát a kisfia és maga számára. Lesz pulyka hagyományos ünnepi vacsora, egy ragyogó karácsonyfa és tűz a kandallóban. Kit érdekel, hogy nem áll mellette egy odaadó férj? Lucasszal kettesben is jól meglesznek.
Egy véletlen találkozás New Yorkban azonban minden tervét felborítja. Vajon megkapja Meg karácsonyra mindazt, amire mindig is vágyott? Vagy mégis egyedül kell töltenie az ünnepeket?
 ______________________________________

ß 7. ß
Leiner Laura: Mindig karácsony


ifjúsági, romantikus

Kiadó: L&L

Oldalak száma: 528 oldal

Fülszöveg:
Karácsony. Káprázatos fények az utcákon, készülődés az ünnepekre, tolongó emberek a plázákban.
A bevásárlóközpont forgatagában, december 23-án három lány egymás mögé kerül a mozgólépcsőn, éppen akkor, amikor egy prank videónak köszönhetően 14:59 perckor hirtelen leáll a szerkezet.

A Mindig karácsony Anna, Luca és Bogi történetét meséli el, akiknek látszólag semmi közük egymáshoz, sorsukat mégis ezernyi láthatatlan szál köti össze karácsonykor.
 ______________________________________

ß 8. ß
J. D. Robb: Halálos karácsony (Eve Dallas 39.)

krimi, romantikus, gyilkosság, sci-fi

Kiadó: Gold Book

Oldalak száma: 384 oldal

Fülszöveg:
A mélyen a szívébe fúródott konyhakés kartonlapra írt üzenetet szorított az áldozat izmos mellkasához. Az állt rajta: A Mikulás szerint rossz fiú voltál! Ho, ho, hó!

Eljött a karácsony, de Eve Dallas hadnagy nincs ünnepi hangulatban. Miközben karizmatikus férje, Roarke hatalmas, fényes fogadást szervez, neki csak egy gyilkosság jár a fejében.

Az áldozat – Trey Ziegler személyi edző – életében is nagy bajba került, de halálával még többet okozott. A hiú, hűtlen és bosszúálló Trey számtalan ellenséget szerzett. Vagyis Eve-nek sok gyanúsított közül kell kiválasztania a gyilkosát. Amikor Peabody nyomozóval kiderítik Trey sötét titkát, a nyomozás halálos fordulatot vesz.

Hiába az ünnepi fények, Eve-nek és Roarke-nak sötét utat kell végigjárniuk az igazság utáni hajsza folyamán.
 ______________________________________

ß 9. ß
Cynthia Hand: Vigyázz, Holly Chase!


fantasy, paranormális, romantikus, ifjúsági

Kiadó: Maxim

Oldalak száma: 384 oldal

Fülszöveg:
A ​tizenhét éves Holly Chase nem egy tipikus jó kislány, sőt önző és gátlástalan. Csak az lebeg a szeme előtt, hogy híres legyen. Még arra is képes volt, hogy édesanyja halálakor lőjön egy szelfit a sír mellett új napszemüvegében, és kiposztolja Instagramra. Nincs tekintettel senkire, a barátait már rég elmarta maga mellől. Aztán történt valami, ami mindent megváltoztatott… Karácsony napján Holly az éjszaka közepén hangos zajra ébredt. Három szellem jött el hozzá, hogy megmutassák neki, milyen önző, elkényeztetett teremtés lett belőle. Megpróbálták rábeszélni, hogy változtasson életmódján. De Holly nem hallgatott rájuk. Aztán meghalt. Holly ezzel átkerült a szellemvilágba, ahol a múlt karácsonyainak szellemeként az a feladata, hogy minden évben megmentsen egy eltévelyedett lelket. Holly szó szerint halálosan unja a dolgot, mindaddig, amíg egy dögös, 17 éves srác lesz a kiszemeltje, aki a lányt régi önmagára emlékezteti. És bár tény, hogy meg akarja menteni végzetétől, tilos lenne közel kerülni a fiúhoz, pláne belekeveredni egy zavaros románcba vele. De hát hogyan is lehetne ellenállni a kísértésnek?
______________________________________

Forrás: Pinterest


Köszönöm, hogy elolvastad ezt a bejegyzést!
Legyen nagyon szép napod!
xoxo
Ria



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése