2020. június 29., hétfő

Courtney Cole: Ha ​velem maradsz – könyvajánló | Ria Könyvei 2020.

Sziasztok! Egy új ajánlóval készültem nektek. Méghozzá nem másról mint a címben is szereplő Ha velem maradsz című regényről. Én ezt a kötetet a legjobb barátnőm ajánlására vettem meg, neki nagyon tetszett és nagyon hamar ki is olvasta, így nem volt kérdés hogy ez a kötet is felkerül a listámra. Aztán rá pár órára már meg is rendeltem :D

A Ha velem maradsz című regény a Megtört lelkek sorozat első része. Ebből a sorozatból eddig csak három rész jelent meg magyarul.


Saját kép
Fülszöveg:
Nem mindegy, hogy az ágyában vagy az életében

A huszonnégy éves Pax Tate egy igazi vadbarom. Tetovált, kőkemény rosszfiú, szemét hozzáállással. Persze minden oka megvan rá: hétéves volt, amikor az anyja meghalt, így Pax magára maradt az apjával, és rengeteg szorongással.
Azóta drogokkal és nőkkel próbálja elnyomni a fel-feltörő sötét múltat, amivel nem akar szembenézni, mint ahogy a lelke kongó ürességéről sem vesz tudomást. Ha úgy tesz, mintha nem lenne benne sivárság, akkor nincs is, nem igaz?
Tévedés.
Amikor megismerkedik a kedves és gyönyörű Mila Hill-lel, úgy érzi, a lány gyógyír lehet a be nem hegedő sebeire. Mila az igazi és az egyetlen, aki megmentheti Paxet saját megsebzett szívétől, akinek hatására megoldhatja a gondjait. De csak akkor, ha a férfi felhagy a szemétkedéssel, és engedi, hogy segítsék.
Az öntörvényű Pax mindezt jól tudja, és dolgozik a változáson.

Vajon ennyi elég ahhoz, hogy ne veszítse el Milát?




____________♥___________
„– Imádom a tavat– szól halkan. – Tudom, hogy a legtöbben így 
vannak ezzel, akik itt élnek, de én tényleg imádom. 
Olyan megnyugtató. Mindig ugyanaz, bármi változik is az életemben.”

_________


A könyv két szemszögben játszódik. Az egyik oldalon megismerhetjük Pax Tate életét, a másikon pedig ott van Mila Hill. Kettejük története már a könyv elején kezd összefonódni egy balszerencsés  vagy talán szerencsés  véletlennek köszönhetően.

Pax egy igazi seggfej, nem viccelek, tényleg az. Legalábbis a könyv elején. Sok rossz dolgon keresztül ment és ez miatt menekülési útnak tekinti a drogokat, az alkoholt és a nőket. Tipikus rossz fiú. Aki aztán egy este a kocsijában végzetes hibát követ el  túladagolja magát.

Mila egy szeretnivaló rendes lány, egy tehetséges művész. Van egy saját boltja, ahol többek között a saját festményeit is árulja. Imádja a tavat  ami egyébként nagyon fontos szerepet tölt be az egész regény alatt  és nagyon sokszor le is festi. Így fut össze a parkolóban a fiúval, pontosabban inkább talál rá. Itt kezdődik kettejük története. 


____________♥___________
„Részben ezért akartam mindenáron művész lenni. Szépségre vágytam, 
hogy elűzzem a csúfságot. Jin és jang. Sötétség és fény. Jó és gonosz.”

_________


Ez a könyv jóval több mint egy romantikus, erotikus regény. 

A két főszereplőnk jövője elkezdődik, miközben több rossz és fájdalmas dolgon is keresztülmennek együtt. (Ha elárulnám pontosan miken, akkor óriásit spoilereznék) 
Komoly témákat is felölel a kötet, mint például a nők elleni erőszak, vagy a gyász feldolgozása, vagy a megbocsátás.

Higgyetek nekem, ez a könyv sokkal több annál mint egy erotikus történet, ennek a könyvnek mondanivalója van. És ne feledjétek: A SZERETET NEM SZŰNIK MEG SOHA. Ezt igazán bebizonyította ez a könyv.


____________♥___________
„Csak azt nem érti, hogy leszarom, mit gondol. Nem ismer 
engem, és ez bosszant a legjobban – amikor elítélnek az 
emberek anélkül, hogy tudnák, mi a fenéről beszélnek egyáltalán.”

_________


Saját kép

Értékelés: 5/5, kedvencem

Borító: 3/5

Kiadó: Libri 

Oldalak száma: 320 oldal

Fejezetek száma: 26 fejezet

Műfaj: romantikus, erotikus 

Moly.huhttps://moly.hu/konyvek/courtney-cole-ha-velem-maradsz

Kedvenc szereplőim: Mila, Pax, Tony.


____________♥___________
„– Elcsesztem – jelentem ki.
– Igen – ért egyet az apám. – De nem csesszük el mindannyian?”

_________


Személyes véleményem:

Egy valamit garantálok azoknak akik elolvassák: a rabja leszel és egy darabot el fog venni belőled, de hidd el megéri.

Volt mondanivalója, meg tudott érinteni. Nem egy olyan erotikus, romantikus történet volt, amit az ember – jobbik esetben – csak azért olvas, mert kikapcsolást nyújt és nem kell rajta rágódni, nem hagy űrt – és csak szex van benne.

Nem! Ez a könyv ennél sokkal több volt, ez a történet a lelkemig hatolt és elvett belőle egy darabot. Az írónő stílusa nagyon tetszett, és a humora! Annyit tudtam nevetni. Annyira jól esett, hogy nem csak elvette egy darabot a lekemből a könyv komolysága, de egy másik részemnek adott egy újat az által, hogy ennyit nevethettem.

Mila karakterével nagyon könnyen tudtam azonosulni, annak ellenére, hogy azért az ő életét sem kímélte meg a sors és neki is kijutott a fájdalomból.

Pax karaktere nagyon jól volt felépítve és az egész könyvön keresztül gyönyörűen fel volt vezetve az, hogyan változik és fejlődik, hogy hogyan lesz kisfiúból férfi. Teljesen meg tudtam érteni az okot, amiért seggfejként viselkedett és amiért a drogokhoz, tablettákhoz, nőkhöz és a jó öreg Jack Daniel's-hez nyúlt.

Nagyon tetszett, hogy valós eseményeket dolgozott újra az író, így teljesen más megvilágításba került.


Nagyon tetszett, biztos, hogy tovább fogom olvasni a sorozatot és milyen találó a sorozat neve!



Köszönöm, hogy végig olvastad ezt a bejegyzést!
xoxo
Ria♥



_________________________
Az utóbbi három bejegyzést a linkekre kattintva megtekintheted:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése